CaféTabac onFacebook

Café Tabac nieuws...

Parool(14/3/14): Café Tabac vier sterren!

...................... Het is een schittende plek, hoek Prinsengracht/Brouwersgracht. Aan de overkant ligt een andere kroeg, TABAC. Die heeft al net zo’n historische klank, maar bestaat pas sinds 1996.
TABAC werd beroemd toen bleek dat Máxima daar haar inburgeringscursus kreeg van hoogleraar Victor Halberstadt. De kennismaking met het Amsterdamse kroegleven – dan denk je meteen aan kleedjes op tafel en een barvrouw die ‚Hé schat‘ zegt.
Niets is minder waar. TABAC is hipperdehip, de kroeg is één en al bar met een kraalverlichting rond de drankvoorraad. Maar ondertussen hangt er wel een oude typemachine tegen de muur. Op zondag staat hier namelijk Sunday In The Village op het programma, met muziek, schrijvers en dichters Artikel over Frans Kusters van schrijver Thomas Verbogt, die Tabac één van zijn vaste /beste kroegen vindt en altijd bij "Sunday In The Village " aanwezig is – denk aan Hanna Bervoets en Arjen Lubach.
Een kroeg voor de hipsters dus, ......................
Juist door de locatie is TABAC een fraaie ontmoeting tussen modern/jong en oud/bruin. De bediening is nog on Amsterdams vriendelijk ook.
En een absolute bonus: de houten bank met kussens buiten, met uitzicht op één van de mooiste stukjes Amsterdam. Het betere loungen.

Lees het volledige artikel hier.

»  email

»  Google maps